CLA

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка линолова киселина,Conjugated Linoleic Acid за отслабване и изчистване на мазнините

Борд Меню

петък, 31 октомври 2014 г.

Widgets

CLA Линолова Киселина действие

 Конюгирана линолова киселина

Конюгирана линолова киселина (CLA) [1] е производно на линолова киселина, която се намира главно в млечни продукти и говеждо месо. CLA съществува в различни изомерни форми, включително c9t11-CLA и t10c12-CLA. Има 28 различни форми на CLA, мастни киселини, открити в някои храни. Това е  транс мазнина, но много по-различна от индустриални произведените транс-мазнини.Предлага се като хранителни добавки под формата на триацилглицерол или като свободни мастни киселини.Conjugated Linoleic Acid спада към омега-6 мастни киселини.
 Изследования доказват че CLA подобрява загуба на тегло чрез насърчаване процесите на апоптоза в мастните клетки.Още един начин по който действа Линолова Киселина е чрез подтискане на активността на ензима липаза липопротеин (LPL). Този ензим пренася мазнините от кръвта в мастните клетки. В резултат на намалената активност на ензима, транспортирта на мазнини в мастните клетки е блокиран.Едновременно с това CLA стимулира разграждането на телесни мазнини (липолиза).Ако съчетаете КЛА с хранителен режим и физическа активност,ефекта от прием на  CLA Линолова Киселина е поразителен.Conjugated Linoleic Acid също  има и противовъзпалително свойство.

CLA действие

За щастие, има доста проучвания, които са били направени на CLA.В действителност, CLA е една от най-обстойно проучените хранителни добавки за отслабване в света.Проблема е обаче в това ,че тези проучвания и така наречените рандомизирани контролирани проучвания , златен стандарт за научни експерименти върху хора, дават коренно противоречиви резултати.Което естествено и притеснява хората които искат да приемат CLA, те се чувстват несигурни в резултатите от прием на КЛА,нещо повече, заслужава ли си изобщо, да се давам парите за това.Някои от проучванията показват, че CLA може да доведе до значителна загуба на мазнини при хора, а при други 18 контролирани проучвания е установено, че прием на CLA има доста скромни заслуги за загуба на мазнини.

Как действа Конюгирана линолова киселина



Биологичната активност на CLA за първи път е открита през 1987 година от екип от изследователи, които показват, че тя може да помогне в борбата с рак при мишки.По-късно други изследователи откриха, че тя може да намали нивата на телесните мазнини .Това вече е проучено доста добре и за CLA е доказано, че има няколко различни механизма на действие против затлъстяване.
  1. Чрез намаляване на ензимите които са отговорни за увеличаване на размера на мастните клетки ,намалява телесните мазнини особено в коремната област и паласките.
  2. Засилва метаболизма и по този начин намалява чувството за глад
  3. Подобрява профила на липидите в кръвния серум, намалява високите нива на глюкоза в кръвта, намалява инсулиновата чуствителност и понижава нивата на лошия холестерол.
  4. Стимулира имунитета
  5. Намалява развитието на атеросклероза и подобрява дейността на сърдечно-съдовата система.
  6. Намалява риска от някои видове рак
  7. Запазва мускулната маса по време на диети което е особено ценно за практикуващите  фитнес,премахва мазнини и предотвратява повторното им натрупване
  8. Намалява алергични реакции, предизвикани от храни
Много често L-carnitine се комбинира с КЛА ефективно при диети за отслабване. Тези добавки работят заедно добре и ако ги приемате правилно ще постигнете добри резултати. Спазвайте упътванията и дозировката на прием.
Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар