CLA

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка линолова киселина,Conjugated Linoleic Acid за отслабване и изчистване на мазнините

Борд Меню

петък, 31 октомври 2014 г.

Widgets

CLA Линолова Киселина действие

 Какво е Конюгирана линолова киселина?

Конюгираната линолова киселина (CLA) е полиненаситена мастна киселина, която се среща естествено в продукти от животински произход, като червено месо от преживни животни (говеждо, агнешко) и млечни продукти (включително масло, пълномаслено мляко, сметана, сирене). CLA може също да се получи синтетично от растителни масла, богати на линолова киселина, като шафран, слънчогледово, царевично и соево масло , като се използва алкална катализирана реакция, която превръща линоловата киселина в CLA. 

 Изследования доказват че CLA подобрява загуба на тегло чрез насърчаване процесите на апоптоза в мастните клетки. Още един начин по който действа Линолова Киселина е чрез подтискане на активността на ензима липаза липопротеин (LPL). Този ензим пренася мазнините от кръвта в мастните клетки. В резултат на намалената активност на ензима, транспортирта на мазнини в мастните клетки е блокиран. Едновременно с това CLA стимулира разграждането на телесни мазнини (липолиза). Ако съчетаете КЛА с хранителен режим и физическа активност, ефекта от прием на  CLA Линолова Киселина е поразителен. 

Как действа Конюгирана линолова киселина

Биологичната активност на CLA вече е проучена доста добре и е доказано, че има няколко различни механизма на действие против затлъстяване.
  1. Чрез намаляване на ензимите които са отговорни за увеличаване на размера на мастните клетки ,намалява телесните мазнини особено в коремната област и паласките.
  2. Засилва метаболизма и по този начин намалява чувството за глад
  3. Подобрява профила на липидите в кръвния серум, намалява високите нива на глюкоза в кръвта, намалява инсулиновата чувствителност и понижава нивата на лошия холестерол.
  4. Стимулира имунитета
  5. Намалява развитието на атеросклероза и подобрява дейността на сърдечно-съдовата система.
  6. Намалява риска от някои видове рак
  7. Запазва мускулната маса по време на диети което е особено ценно за практикуващите  фитнес, премахва мазнини и предотвратява повторното им натрупване
  8. Намалява алергични реакции, предизвикани от храни
Много често L-carnitine се комбинира с КЛА ефективно при диети за отслабване. Тези добавки работят заедно добре и ако ги приемате правилно ще постигнете добри резултати. Спазвайте упътванията и дозировката на прием.
Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар